|
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
תיקון קטן: לא חֲלֵב כי אם חלב (ח ו-ל סגולות). הגויים אף פעם לא בישלו בשר בחלב, אלא בשומן. | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
תיקון התיקון בַּחֲלֵב = ח עם חתף-פתח , ל עם צירה . מילה זו לא ברורה דייה . המסורת אומרת שהכוונה לחלב = ח + ל עם קמץ . בכל מיקרה אינך יודע מה היה אופן ההכנה של בשר במצרים הקדומה . | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
מנין לך שאיני יודע? האנתרופולוגים מסכימים ברובם שדבר לא השתנה בכפרי מצרים באלפי השנים האחרונות, ושהפלאחים של היום חיים פחות או יותר כמו אבות-אבותיהם בזמן הפרעונים. האיסלם לא שינה בהרבה את התפריט שהם חיים עליו, פרט לכך שנאסר עליהם לאכול בשר חזיר. אילו, כטענתך, הם בישלו את הבשר בחלב בזמנו של משה, הם היו ממשיכים לעשות זאת עד היום. מה שכן, הם מבשלים את הבשר בשומן (טיגון) עד היום. | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
זו אולי טענה ''האנתרופולוגים מסכימים ברובם שדבר לא השתנה בכפרי מצרים באלפי השנים האחרונות'' אבל לא הוכחה . המצרים הקדמונים שתו בירה והיום - לא . אכלו חזיר, והיום - לא . העגל היה קדוש להם , והיום - לא . הלחם המיצרי היה עוגה נוקשה קטנה ועבה . היום הם אוכלים פיתות רכות רחבות ודקות . אין הוכחה שהם הכינו בשר במחבת עם שומן . זה דבר שקשה לעשות בכלי חרס . הרבה יותר סביר שהכינו על גחלים . אבל את זה אני משער ולא יודע . לכן קצת צניעות או הוכחות יעזרו לך . | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
נדמה לי ששנינו עברנו את הקורס באנתרופולוגיה מצרית ביחד... | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
אינני אגיפטולוג . יחד עם זה קראתי מעט ובין השאר על מציאת שרידי בירה מצרית קדומה . לחם מצרי קדום מוכר כבר מעל מאה שנה . הכנת בשר על גחלים הוא דרך נפוצה אלפי שנים . אין בזה שום חדש . לטגן בכלי חרס זה על גבול הבלטי אפשרי , בין השאר בגלל העברת חום גרועה והיסדקות הכלי כשמכניסים את הבשר לשמן החם . לא היו במצרים הקדומה כלים הדומים למחבת מתכת . | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
בלטי=בלתי . ח ח ח | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
שמעת על מחבתות ברונזה? אני כן. | |||
_new_ |
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים. |