פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
(נכתב בתשובה לסתם אחד, 16/05/09 13:33)
מ.ש. , ניכר שאינך מבין גדול ביין
סתם אחד (שבת, 16/05/2009 שעה 18:57)
בתשובה לסתם אחד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה בהחלט צודק בקביעתך החכמה והמפתיעה ש''יין טוב הוא יין טוב ויין רע הוא יין רע'', ואני בטוח שאתה מגלה ניצנים של הברקה שצריכה להיות מגובה בממשות.

עיקר טענתך נגד היין הישראלי הוא שהוא ישראלי. אם הייתי שם לך 10 בקבוקים ללא תגית שאחד מהם ישראלי ושהיית צריך לבחור את היין המפצפץ ביותר, הטעים ביותר, בעל הניחוח המבעבע ביותר, לא היית בוחר בסבירות גבוהה את היין האיטלקי, צרפתי, צ'יליאני, ניו זילנדי או דרום אפריקאי אלא את היין הישראלי. הדבר מקבל את אישורו משלל הזכיות של היינות הישראליים בתחרויות בינ''ל בעשרים השנים האחרונות.

אני רוצה להזכיר לך שמה שקובע זה היין עצמו ולא מילות הסוגסטיביות שמסביבו, כמו ''תחת'', ''כסף גדול'', ''נובו רישים בעלי חוש איכות וטעם של בהמות, אנשים ניבערים'' וכו'. אם הייתי צריך לדרג את איכות היינות לפי יקבים אז בודאי שהייתי מציין את 'יקב לטרון' (ולו רק משום שצליינים נוצרים נוהגים לבוא לפיתחו ולקנות יין שנאמר להם שגם יש''ו שתה ממנו !!!), אבל לא במקום ראשון אלא רק במקום השני מלמטה.

בעשרים השנים האחרונות קמו עשרות יקבים פרטיים בארץ שכל אחד מהם מתמחה ביינות הפרטיים שלו וטעם היין הוא כטעם האזור בו פורח הזן המיוחד של הגפן. ומי שמכיר גפנים יודע שגפן מרגיש את סביבתו, יונק את טעמו מהקרקע. מסתבר שהגפן שמח לחזור לאדמת ראשיתו שממנה הוא יצא לפני יותר מ-‏3000 שנה כדי לגדול על אדמת אירופה.

אתה צודק גם כשאתה קובע ש''תעשיית היין בגולן למשל לא מחזיקה מים'' !!!!!!!! בודאי שלא!!!! אצלנו שלא כמו באירופה נהוג להפיק יין רק מענבים ומים לא מתקרבים אליו!!!! ידוע שהוספת מים ואפילו מעטים, הורסים את תהליך הביעבוע והיין הופך סתם למיץ!!!!! חבל שאינך יודע זאת, ואני שמחתי לציין את זה בפניך.

יש הרבה תחרויות יין בעולם וישראל זוכה תמיד בלפחות אחד משלושת המקומות הבכירים בכל קטגוריה. למשל היין הישראלי היחידי שזכה במדליית-על ( grand gold medal– המדורגת מעל למדליית הזהב הרגילה)) היין הבינלאומית VINITALY 2009, וורונה, איטליה, היה 'יין ירדן' קברנה סוביניון 2005 של יקבי הגולן. בתחרות השתתפו כ- 3500 יינות ב- 28 קטגוריות שונות. זו היתה הפעם השלישית ש''יין ירדן'' קברנה סוביניון 2005 זוכה בקטגוריית ''יינות אדומים מחבלי ארץ מוגדרים'' . יין נוסף שזכה בתחרות בציון לשבח, הינו ירדן סירה 2004 .

תחרות היין הבינלאומית VINITALY 2009 נחשבת לתחרות החשובה והמחמירה בעולם בתחום היין. כל יין הזוכה במדליות, ובוודאי במדליית-על, נטעם 4 פעמים על ידי 4 ועדות שונות, המורכבות מייננים מאיטליה ומהעולם ומעיתונאים מהעולם. יקב הגולן נחשב ליצואן מצטיין ושום חרם אירופאי עליו לא מצליח למנוע מאירופאים לקנות אותו כי הם מטורפים על הטעמים והארומה שלהם.

ככה בכל התחרויות האזוריות והעולמות, תמיד יינות ישראליים מתברגים לצמרת וזה ניכר גם בהיקפי מכירתם לחו''ל. יין ישראלי נחשב היום בעולם ליין איכותי.
בשנה שעברה בתחרויות Terravino 2008 השיגה ישראל 95 מדליות בכל הקטגוריות מתוך 182 מדליות שחולקו!!!! כלומר, ישראל הקטנה (למרות הכיבוש) אפשר לומר שהביסה את יצרניות היין הגדולות (אך לאו דווקא האיכותיות יותר).
כמובן שאפשר להיכנס לעוד עשרות תחרויות ולהראות שיקבים ישראלים לוקחים בגדול, אבל אני חושב שהדוגמאות האלה מפריכים את הבסיס הרטוב מדמעות התנין של מיכאל שרון, המסתפק ביין סטנדרטי מבית היוצר של לטרון השותקת.

חכם ציון
_new_ הוספת תגובה



מ.ש. , ניכר שאינך מבין גדול ביין
סתם אחד (יום ראשון, 17/05/2009 שעה 19:09)
בתשובה לסתם אחד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני בלונדון אכלתי רק אוכל ישראלי. בכל סופר גדול בעיר יש אגף כשר (כמו בסופרים של פריז) והמוצרים בו רובם מישראל, כולל יין משובח. הרבה אנגלים סמוקי פנים הולכים הלוך וחזור לפני מדפי היין ו'מתעלפים' רק מהמראה. היינות נחטפים, כי הבריטים החלו לאהוד יין ולא רק בירה וויסקי.

יום ראשון הטוב
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי