|
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
זו אולי טענה ''האנתרופולוגים מסכימים ברובם שדבר לא השתנה בכפרי מצרים באלפי השנים האחרונות'' אבל לא הוכחה . המצרים הקדמונים שתו בירה והיום - לא . אכלו חזיר, והיום - לא . העגל היה קדוש להם , והיום - לא . הלחם המיצרי היה עוגה נוקשה קטנה ועבה . היום הם אוכלים פיתות רכות רחבות ודקות . אין הוכחה שהם הכינו בשר במחבת עם שומן . זה דבר שקשה לעשות בכלי חרס . הרבה יותר סביר שהכינו על גחלים . אבל את זה אני משער ולא יודע . לכן קצת צניעות או הוכחות יעזרו לך . | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
נדמה לי ששנינו עברנו את הקורס באנתרופולוגיה מצרית ביחד... | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
אינני אגיפטולוג . יחד עם זה קראתי מעט ובין השאר על מציאת שרידי בירה מצרית קדומה . לחם מצרי קדום מוכר כבר מעל מאה שנה . הכנת בשר על גחלים הוא דרך נפוצה אלפי שנים . אין בזה שום חדש . לטגן בכלי חרס זה על גבול הבלטי אפשרי , בין השאר בגלל העברת חום גרועה והיסדקות הכלי כשמכניסים את הבשר לשמן החם . לא היו במצרים הקדומה כלים הדומים למחבת מתכת . | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
בלטי=בלתי . ח ח ח | |||
_new_ |
מקור הפלשתינאים | |||
|
|||
שמעת על מחבתות ברונזה? אני כן. | |||
_new_ |
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים. |